Chryslerklubben Forum Index Chryslerklubben
Forum for WPC Club of Norway og WPC Club Sweden Region
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

LMK-Nytt November2008

 
Post new topic   Reply to topic    Chryslerklubben Forum Index -> LMK
View previous topic :: View next topic  
Author Message
webmaster
Site Admin


Joined: 07 Jan 2005
Posts: 491
Location: Hvam

PostPosted: Sat Jan 03, 2009 5:13 pm    Post subject: LMK-Nytt November2008 Reply with quote

Formidler LMKNytt fra November 2008

AKSJON TRAFIKKSTASJON

På grunn av utallige tilbakemeldinger i en årrekke fra medlemmer og tillitsvalgte om usaklig behandling ved landets trafikkstasjoner, vil LMK forsøke å kartlegge omfanget av dette problemet. Fokus vil være kjøretøy over 30 år (ikke ombygd-relaterte saker).

LMK tror at maksimal oppmerksomhet på de forhold medlemmene opplever mht uvilje, uriktige beskjeder, manglende kunnskap, direkte uvennlighet og lang ventetid i sin kontakt med trafikkstasjonen, vil føre til at myndighetene ser seg nødt til å bedre forholdene.

For å sikre en seriøs behandling er det viktig å finne eksemplene som viser problemet i sin fulle bredde. Eventuell dokumentasjon på erfaringer og opplevelser er det viktigste å sende inn, men ikke avgjørende for å få de ulike problemområder belyst. (Husk for ordens skyld at det finnes også regelbrudd gjort av oss som brukere, men behandling av disse er ikke tema her.)

LMK ønsker respons fra alle som i sin kontakt med sin lokale Trafikkstasjon har opplevd usaklig behandling. Enten med kundebehandler i skranke/kontor, eller der man har møtt med sitt kjøretøy for kontroll.

LMK ønsker et referat fra ditt møte med Trafikkstasjonen der du beskriver så godt det lar seg gjøre, og husk å beskrive flest mulig av følgende punkter:

Grunnen til kontakt/besøk ved Trafikkstasjonen.
Om mulig; dato og klokkeslett for opplevelsen/erfaringen.
Hva du opplevde som negativt.
Beskriv situasjon konkret, og helst med navngitte personer og situasjoner. Referer gjerne til ord og setninger som ble sagt dersom dette er en del av hendelsen.
Oppgi de konsekvenser dette fikk for deg og/eller ditt kjøretøy, gjerne konkret mht utsettelser, avslag, ny avtale m.m.
Avslutt med å beskrive hvordan dette etter din mening egentlig burde vært. Altså hvordan Trafikkstasjonen skulle ha behandlet deg og din sak dersom det skulle vært gjort på en riktig måte.
Legg også ved relevante saksdokumenter.

Husk å være ryddig i beskrivelsen, og unngå banneord og altfor sterke følelsesmessige uttrykk. På grunn av kapasitetshensyn får vi nok ikke mulighet til å svare på alle henvendelser, men bruker det vi finner mest formålstjenelig.

Send inn til LMK innen 1. januar 2009 på: post@lmk.no, eller faks: 22 88 36 01,

Post: LMK, PB 170 Økern, 0509 Oslo

SPAR PENGER I KRISETID

Alle – men for tiden spesielt du som får økonomiske gysninger av artikler om finansverdenens fall og økte renter – bør sporenstreks ringe Per Jul Bjørnstad i LMK. Sannsynligheten for at du sparer penger i samtalen med Bjørnstad er meget stor. Gå gjennom forsikringene dine, og vit at du som medlem av LMK har store, stabile rabatter på ALLE eiendelene dine. Ikke bare kjøretøy.

Eller så fyller du ut ”Tilbudsskjema” på www.lmk.no. Send det inn på post@lmk.no, eller faks på 22 88 36 01. I brev til: LMK, boks 170 Økern, 0509 Oslo

PENGER TIL KLUBBENE

LMK’s klubber søkte om – og fikk tilbake - NOK 293.671 fra staten for innbetalt moms i 2007! Dette er moms klubbene i 2007 betalte i forbindelse med porto (ikke postboksleie eller andre post-relaterte utgifter), flyturer innenlands, og konsulenttjenester som regnskapsfører, revisor, advokat, PR og lignende.

Pengene er meldt utbetalt til LMK i slutten av desember.

Klubber som skal søke for 2008 må sende LMK en oversikt hvor beløpene og momsen er spesifisert og kopi av relevante bilag der moms spesifiseres. Legg ved årsberetning, vedtekter, godkjent regnskap samt revisjonsberetning for de som har dette. Det må være oss i hende rundt 1. mai, så start kopiering av bilag allerede i dag. LMK sender uansett ut en påminnelse om dette direkte til klubbene når tiden nærmer seg.

”NYTT” OM BLIVENDE KLASSIKER

LMK har etter landsmøtet 2008 hatt et spesielt fokus på forsikringsordningen Blivende Klassiker (BK), og kriteriene for å kunne søke om denne typen LMK Forsikring. BK som forsikring ble etablert i 2004, og forsikrer per i dag 74 kjøretøy. På LMK’s landsmøte 2008 mente Classic Honda Club Norway, Norsk Land Rover Klubb, Porsche Club Norge og Norsk Sportsvogn Klubb at kravene for å søke om BK er for lite differensierte. Klubbene ønsket at LMK så på mulighetene for å senke kravene for å få denne forsikringen.

I dag er det slik at søker må inneha en Helforsikring på annet kjøretøy, og ha hatt dette i minst ett år før en BK-Forsikring kan tegnes. For å få en BK for en MC må du fra før ha en Helforsikring for en MC, og for en BK bil må du ha hatt en Helforsikring for en bil. Du kan altså ikke ha en BK MC dersom du kun har en Helforsikring bil fra før.

LMK har overtatt denne forsikringstypen fra det svenske motorhistoriske forbundet – MHRF. Svenskene har svært mange års erfaring med BK, og oppfordrer LMK å fortsette med dagens krav dersom BK skal være en lavrisikoforsikring. Fjernes kravet, er de svenske erfaringene at mange melder seg inn i klubber for å få tilgang til en meget rimelig forsikring på et kjøretøy som med langt høyere sannsynlighet enn tidligere vil bli brukt mer enn det som er beregnet i forhold til premiens størrelse mht skaderisiko.

Generelt mener LMK at det er nødvendig med grunnleggende og motorhistorisk forankrede krav for å kunne holde forsikringspremien på et lavt nivå. BK som separat forsikringsordning innenfor LMK Forsikring har en høy skadeprosent, og går etter 4 år ennå ikke i pluss. Bare på grunn av dette ene punktet vil det derfor ikke være særlig klokt å vurdere å lempe på kravene.

LMK skal på landsmøtet 7. mars 2009 legge frem en orienteringssak om Blivende Klassiker. Dersom det i mellomtiden ikke tilkommer ytterligere informasjon enn det som er nevnt her ovenfor, vil styrets konklusjon bli at de eksisterende krav opprettholdes.

LØP OG ARRANGEMENTER 2009

Er arrangementet til din klubb oppført på Terminlisten til LMK? Dersom du ikke finner dette på www.lmk.no (linken ”Terminliste” er i menyen på høyre side), så ta kontakt med tillitsvalgte i klubben din og be om at de sender inn disse opplysningene.

Husk STED, DATO, TID, KONTAKTPERSON, MOBIL/TEL, E-POST og WEBADRESSE

De fleste har nå en oversikt over hvilke løp og arrangementer klubben skal gjennomføre i løpet av 2009, og når dette skal skje. LMK vil gjerne ha denne oversikten så raskt som mulig for at medlemmene kan begynne å planlegge bevegelsene for sommerhalvåret 2009.

LØP MED KULTURKAMERATER

Kontaktlisten over alle enkeltpersonene som skal være ansvarlig og engasjere seg fra kommunens side i Kulturminneåret 2009 begynner å bli fyldig. Vi oppfordrer klubbens styre til å utpeke en eller flere personer som får som oppgave å ringe dit for å presentere klubbens arrangement. Det er ikke hvert år vi får gratis drahjelp og innspill fra kommunalt hold for å finne ut hvordan vi kan gjøre arrangementene våre enda mer attraktive for deltagerne.

Gå på nettet, til www.kulturminneaaret2009.no . Klikk på ”kontakt”, og deretter på ”fylkes- og kommunekontakter”. Eller send oss en epost på post@lmk.no. Så sender vi en oversikt.

Sannsynligheten for at vedkommende også har oversikten over et oppegående historielag, kystlag eller andre i området som driver med kulturbevaring som oss – er stor.

Vennlig hilsen

Tom T. Græger

daglig leder LMK
+47 22 88 36 00
+47 92 80 93 99

pb 170, Økern
0509 Oslo

www.lmk.no


_________________
Moderator
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Chryslerklubben Forum Index -> LMK All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group