Chryslerklubben Forum Index Chryslerklubben
Forum for WPC Club of Norway og WPC Club Sweden Region
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

LMK-Nytt juli 2009

 
Post new topic   Reply to topic    Chryslerklubben Forum Index -> LMK
View previous topic :: View next topic  
Author Message
webmaster
Site Admin


Joined: 07 Jan 2005
Posts: 491
Location: Hvam

PostPosted: Mon Jul 06, 2009 1:06 pm    Post subject: LMK-Nytt juli 2009 Reply with quote

REKRUTTERING

LMK tar oppfordringer som er kommet om å informere om at klubbene og medlemmene selv kan bidra til økt rekruttering. Ikke minst å kunne få flere ungdom og damer som medlemmer. Det betyr at man på både treff, utstillinger og andre arrangementer er vennlig og inkluderende i møte med de sjeler som kan frelses inn i en motorhistorisk trosretning.

Vi skal selvfølgelig gi positive kommentarer til ungdommenes kjøretøy, og unngå uttrykk som ”bruktbil” og ”nybil” ovenfor en stolt eier av en modell fra 70-tallet. Dette bør være en selvfølge, men dessverre er det noen av oss som trår feil her. En uheldig kommentar fra gamlegutta med kjøretøy 1959 og eldre kan lett føre til at de unge føler seg sett ned på. Her bør de aller fleste av oss kjenne oss igjen. I vår motorhistoriske, gryende interesse var det vel sjelden at de stiligste kjøretøyene var særlig eldre enn 30 år?

Vi må ikke glemme dette.

Og så er det en selvfølge at et generelt trekk er at damer har noe mindre kunnskaper om kjøretøy enn menn. Og det bør de få lov til, uten å måtte blir konfrontert med dette i tide og utide. Men stort sett virker det på de tilbakemeldinger LMK får at damer er mer skjermet for negative kommentarer enn ungdommen.Medlemsbladet og klubbesidene på internett kan også brukes på en inkluderende måte slik at potensielle medlemmer får lyst til å melde seg inn. Vær litt kritisk til stoff som publiseres. Rabiate og sinte leserinnlegg med udokumenterte påstander og enfoldig synsing er ikke det man forbinder med denne hyggelige hobbyen. Konstruktiv kritikk er helt i orden, men rabiat og useriøst tull bør leserne spares for. Ikke minst det som også skal fungere som et utstillingsvindu for klubben.

Unngå grisevitser, nakenbilder og type stoff/bilder som kan virke støtende. Pin-up’s og kjøretøy fra 50-60 tallet var en del av kulturen, og må betraktes som morsomt fremfor støtende. Men derfra til nakne damer i ulike og tilfeldige fotovarianter er det ganske langt. Og unødvendig.

Vi er engasjerte og kunnskapsrike entusiaster og kulturbevarere, og akkurat slik må vi vise oss frem til de som vurderer å melde seg inn i klubben vår.MER PENGER FRA STATEN

Staten slår nå fast at staten ikke skal momspålegge varer kjøpt av en organisasjon som defineres som frivillig. Det er en veldig god nyhet for oss som driver med kulturbevarende virksomhet, og det kan bli interessant å se hvilke utslag dette får for den enkelte klubb.
LMK og ”tunge” organisasjoner som Røde Kors, Redningsselskapet, Norges Idrettsforbund m.fl. er medlem av Frivillighet Norge. Her er det siden opprettelsen i 2005 arbeidet for at frivillige organisasjoner skal få fritak på mva på alle varer og tjenester. Og nå har vi altså lykkes med store innrømmelser fra staten.Klubbene rådes likevel til å vente litt med å regne ut hva de eventuelt vil få tilbake for kalenderåret 2010, når ordningen er ment å gjelde fra. Det er fortsatt noen brikker som skal på plass, og det er ikke minst HVILKE varer det skal refunderes moms for. Det er ikke helt ferdig definert selv om prinsippene er noenlunde klare. Det kan derfor fortsatt ligge noen overraskelser her.

Det er meningen at dette med varer skal kobles opp med hvordan refusjonen av mva for porto, konsulenttjenester og flybilletter håndteres, men dette skal først utredes. Det blir nedsatt et hurtigarbeidende utvalg som skal utarbeide en detaljert løsning ut fra prinsipper som i stor grad bygger på kravene fra Frivillighet Norge. Medlemmene i utvalget vil være Frivillighet Norge, Norges Idrettsforbund og de tre involverte departementene Samferdsel/Finans/Kultur.

Behandlingen av denne saken vil få ganske stor oppmerksomhet i media, og klubbene vil kunne holde seg noenlunde orientert ut fra dette. LMK skal uansett informere ut til klubbene om de vesentlige linjene av betydning for oss etter hvert som disse blir klare.GRATIS OMSLAGSMAPPE TIL LØP

Det er igangsatt en prøveordning med gratis omslagsmapper for løp sponset av Tennant. Alle LMKs klubber kan benytte seg av denne muligheten for å få gratis løpsmapper som er relevante for det vi driver med. Tennant står for innkjøp av mappene, trykking og porto, og LMK tar imot bestilling på mappene, og sender disse ut.

Mappene er i størrelsen 30 cm x 21,6 cm. Inne i mappen på høyre side er det en innbrett som gjør at papirene ikke faller ut. Det er en Tennant-logo og tre små bilder nederst på forsiden, og en Tennant-logo på baksiden,. LMK sender med klistremerker med påskrift ”DELTAKERMAPPE” som klubben selv kan vurdere om skal settes på.

Kontakt LMKs kontor på tel/faks 22 88 36 00/01, eller på post@lmk.no. Oppgi hvilket løp som arrangeres, antall mapper, og korrekt leveringsadresse til den som har ansvar for å ta imot forsendelsen. Mappene sendes primært med Smartpost-pakke, og da må klubben beregne 4-5 virkedagers leveringstid.

NB: LMKs kontor er sommerstengt fra 11. juli til 21. juli, og det sendes derfor ikke ut mapper i denne perioden.INGEN AKSJON TRAFIKKSTASJON

LMKs oppfordring om å få tilbakemeldinger på eventuell useriøs behandling ved trafikkstasjonene stadfester at det ikke er grunnlag til å peke på en generell tendens i negativ retning.

LMK har et utmerket samarbeid med Vegdirektoratet (VD). Og nettopp på grunn av dette gode samarbeidet ønsket styret i LMK å sjekke sannhetsgehalten i de tilbakemeldinger og rykter av negativ art som er gitt av en rekke medlemmer gjennom mange år. Er det virkelig slik at det forekommer negative saker i så stor utstrekning som man kan få inntrykk av?

Rundt årsskiftet 2008/2009 sendte vi ut denne oppfordringen, og det er kun kommet inn 5 henvendelser der innsender viser til dokumentert stivbenthet og usaklig behandling. Det er ille for de personer det gjelder, men LMK må konkludere med at dette er et svært lite antall i forhold til de tusenvis av saksbehandlinger som utføres av trafikkstasjonene i kontakt med vår gruppe. Grunnlaget er altfor lite til at det kan rettes en seriøs henvendelse til Vegdirektoratet om dette som et problemområde for den motorhistoriske bevegelse.

I så store organisasjoner som Statens Vegvesen, Vegdirektoratet med sine trafikkstasjoner vil det statistisk sett alltid finnes et par sorte får som ikke kan jobben sin ordentlig, eller ikke er opplest på forskriftene. Det er vanskelig å garantere fullstendig fravær av slike medarbeidere som har dårlige dager.En generell og god oppfordring er at du i møte med store private og offentlige virksomheter fører en logg der du skriver ned hvem du snakket med, når, og hva vedkommende sa. Mistenker du at vedkommende har sagt noe feil, så ring en gang til og snakk med noen andre. Det er mange på samme avdeling, så det er stor sjanse for at du får en annen saksbehandler da. Er det den samme kan du jo bare si ”feil nummer”, og legge på igjen.

*************************************************Vennlig hilsenTom T. Græger

daglig leder LMK

+47 22 88 36 00

+47 92 80 93 99pb 170, Økern

0509 Oslo

www.lmk.no

_________________
Moderator
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
moparman
Hemisfærisk aktiv


Joined: 31 May 2005
Posts: 1250
Location: porsgrunn

PostPosted: Mon Jul 06, 2009 5:52 pm    Post subject: Lmk Reply with quote

Har endelig tre eike jengen finni ut at det er laget biler etter 1959 nå.
_________________
moparman
68 dodge charger
74 dodge B200 big block
76 dodge B200 maxi van big block


Massively Over Powered And Respected

chargernorway.com
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
belvis
Hemisfærisk aktiv


Joined: 22 Sep 2007
Posts: 253
Location: øygarden

PostPosted: Fri Jul 10, 2009 5:37 pm    Post subject: Re: Lmk Reply with quote

moparman wrote:
Har endelig tre eike jengen finni ut at det er laget biler etter 1959 nå.Lite trolig att den gjengen har finni ut noe som helst

_________________
55 Dodge custom royal lancer 270 cid hemi
66 Plymouth belvedere 446 cid
67 Dodge Coronet 500 cid
99 Dodge Ram 2500 5.9td 24v
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Chryslerklubben Forum Index -> LMK All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group